Linkedinin uudet ominaisuudet: Creator Mode ja videoesittely

Cre 5.png

Linkedinissä on tapahtunut viime aikoina varsin paljon pieniä muutoksia, joista Linkedinille tyypilliseen tapaan osa on sellaisia, joista suurin osa käyttäjistä voi toistaiseksi vain haaveilla, kun taas toiset ominaisuudet ovat tulleet nopeammin laajaan käyttöön. Ehkä pitkällä tähtäimellä kaikkein kiinnostavin on tällä viikolla suunnilleen tiistai-iltana Suomen aikaa käyttöön tullut "Creator Mode" eli vapaasti suomennettuna sisällöntuottaja-tili.

Creator Modea voisi hyvällä syyllä kutsua myös "vaikuttajaprofiiliksi", sillä se siirtää henkilöprofiilin painopisteen verkostoitumisesta profiilin seuraajamäärien kasvattamiseen ja työkokemuksesta aiheisiin joista henkilö sisältöä tuottaa. Kuten sanottua, varsin kiinnostava suunta!


Linkedinin sanoin: "Creator Mode” korostaa profiilissasi julkaisemiasi sisältöjä ja auttaa sinua tulemaan paremmin löydetyksi potentiaalisten seuraajien toimesta.

  • Ihmisiä kannustetaan seuraamaan profiiliasi, ja seuraajamääräsi näytetään profiilin esittelyosassa

  • Sisältöjäsi näytetään entistä laajemmin Activity-osiossa

  • Voit päättää esitellä profiilin esittelyosassa aihetunnisteita aiheista, joista pääasiassa puhut / sisältöä tuotat

  • Connect-napin sijaan näytämme profiilissasi ensisijaisesti Follow-nappia

  • Profiilisi sisällön järjestyksessä Featured- ja Activity-osioita nostetaan selkeämmin näkyviin jo profiilin alkuosassa

  • Activity-osiosi näytetään mobiilisovelluksessa laajempana, ja sen sisällöissä näytetään ensisijaisesti itse julkaisemiasi sisältöjä tykkäyksien, kommenttien ja muun aktiivisuuden sijaan

Tässä alla järjestyksessä kuvakaappauksia Creator-tilin käyttöönotosta, ja lisäksi hiljattain tulleesta hieman samansuuntaisesta ominaisuudesta, joka on henkilöprofiiliin profiilikuvan yhteyteen lisättävissä oleva esittelyvideo (!).

Linkedin Creator Mode alusta loppuun

Jos Linkedin-versiossasi on Creator Mode jo käytettävissä, löydät sen mobiilisovelluksen puolelta profiilisi Your Dashboard -kentästä. Useimmissa tapauksissa tämä näyttää tulleen saataville vain Linkedin-mobiilisovelluksessa, kuten suurin osa muistakin Linkedinin viime aikoina julkaisemista uusista ominaisuuksista.

Creator Moden voi myös ottaa pois päältä, jolloin profiili palaa nk. "normaalitilaan".

Cre 6.jpg

Voit lisätä profiiliisi maksimissaan 5 aihealuetta (hashtag-muodossa), joista puhut / tuotat tyypillisimmin sisältöä. Linkedin ehdottaa sinulle tässä muutamia hiljattain käyttämiäsi tai seuraamiasi asiasanatunnisteita, tai sellaisia tunnisteita, joilla merkittyihin päivityksiin olet viime aikoina reagoinut.

Cre 7.jpg

Linkedin on pyrkinyt tässä standardisoimaan aihealueet sen mukaan, mistä asiasanatunnisteista on muodostunut Linkedinissä tyypillisimmin käytettäviä, ja kannattaakin valita itselleen sellaisia aiheita, jotka kokee parhaiten omiksi osaamiseensa tai myymiinsä tuotteisiin / palveluihin liittyviksi tunnisteiksi, mutta jotka ovat samalla jo muutenkin Linkedinissä aktiivisesti käytettyjä, jotta tulet jatkossa löydetyksi helpommin ko. aiheen sisältöjä etsivien toimesta.

Cre 9.jpg

On hyvin todennäköistä, että näillä sanoilla tulee olemaan suuri merkitys siinä, miten profiiliasi ja/tai sisältöjäsi näytetään Linkedinissä mm. hauissa, ja mahdollisesti tähän liittyvissä tulevissa ominaisuuksissa.

Valitse aihealuetta kuvaavat sanat suomeksi tai englanniksi sen mukaan, tavoitteletko suomalaisia vai kv-yleisöjä sisällöilläsi. Ei haittaa käyttää vaikka kumpaakin...

Cre7.png

Lisäämäsi asiasanat näytetään profiilissasi Creator-tilillä heti otsikon alla saatesanoin "Talks about..."

Profiilin otsikon alapuolella korostetaan myös seuraajamääriäsi, ja jos profiilissasi vieraileva henkilö ei ole vielä kanssasi suoraan verkostoitunut, ehdotetaan hänelle ensisijaisesti profiilin seuraamista verkostoitumisen sijaan, eli nappi "Follow" on ensisijainen vaihtoehto perinteisen "Connect"-napin sijaan.

Hieman alempana profiilissasi näyteään Activity-kenttä laajempana kuin perusprofiilissa, ja lisäksi siinä näytetään ensijaisesti juurikin omia postauksiasi, eikä niinkään tykkäyksiä tai muita reagointeja.

Pitkä activity.jpg

Oletko muuten huomannut, että mobiilisovelluksessa Activity-kentän sisältöihin tutustuessa siellä näytetään muutenkin hieman eri tavoin tietoa kuin Desktop / Työpöytä-näkymässä? Mobiilisovelluksen puolella Activity-osioon on eritelty myös jakamasi dokumentit ja "Intressit" eli kiinnostuksen kohteet.

Documnts interests.jpg

Joitain huhuja maailmalta kuuluu Creator Moden tulevaisuudesta, muutamakin taho spekuloi, että jatkossa Creator-muotoisten tilien kautta julkaistuissa sisällöissä (esim. videot) voitaisiin näyttää mainoksia, ja tilin omistaja voisi näillä pienimuotoisesti jopa tienata.

Yhdenlaista vaikuttajamarkkinointia siis, kenties parhaiten verrastettavissa YouTube-tileihin, joilla voi tietyt reunaehdot täyttävä henkilö tienata mainosnäyttöjen mukaan, ja totta kai myös perinteisemmin myydä näkyvyyttä oman sisällöntuotantonsa puitteissa.

Valmiina Creator Modessa profiilin yläosa näyttää työpöytä-näkymällä suunnilleen tältä:

Creator mode Talks about.png

Videoesittely eli "Cover Story"

Videoesittely-ominaisuus on tullut aivan hiljattain uutena ominaisuutena henkilöprofiileihin, ja tälläkin kertaa ensin mobiilisovelluksen puolelle.

VId1.jpg

Videoesittelyn voit lisätä profiilikuvasi yhteyteen menemällä sovelluksessa omaan profiiliisi, ja klikkaamalla profiilikuvaa. Voit muuten samalla lisätä profiilikuvaasi työnhaku- tai rekrytointiraamin niin halutessasi.

Vid 2.jpg

Videoesittelyn lisääminen on hyvin ja suoraviivaisesti ohjeistettu. Videota tehdessä toki kannattaa vähän miettiä ja harjoitella ensin…

Vid 3.jpg

Videoesittely on 30 sekunnin kännykkäkameralla kuvattava esittely, johon voit lisätä myös "tarroja" eli pieniä visuaalisia efektejä, sekä tekstiä, jota voi myös hieman muotoilla, kuten oheisesta kuvasta näkyy.

Video tarra cover story.png

Lisättyäsi esittelyn sovelluksen puolella, on se katsottavissa myös työpöytä-näkymällä, mutta editoitavissa kuitenkin vain sovelluksessa.

Vid 4.jpg

.. ja ei kun testaamaan, jos ominaisuudet ovat jo käyttöösi tulleet.